Home      Contact      Site map      Trimite CV   RO   I   EN   I   ES   I   FR   I   PT

Tunele realizate prin metoda arcului de sustinere ”Umbrela”

Tunele realizate prin metoda arcului de sustinere ”Umbrela”

Tunele realizate prin metoda arcului de sustinere ”Umbrela”

TERRATEST

Metoda arcului de sustinere (Umbrela)

Sustinerea galeriei prin intermediul umbrelei de micropiloti

Metoda consta in introducerea tuburilor de otel in interiorul gaurilor sub-orizontale facute inaintea intrarii in tunel. Structurile sub forma de arc preformat sunt obtinute in acest fel ca suport pentru excavare. Acest sistem isi gaseste aplicatia ideala in soluri eterogene care contin bolovani si blocuri mari de piatra (resturi de avalansa). Instalarea acestor tuburi este realizata cu ajutorul unor platforme speciale care sunt foarte stabile si sunt dotate cu un brat lung. Masina este asezata in centrul arcului si numai bratul este deplasat in orice pozitie de perforare, fara a misca masina in sine. Gaurirea se poate face direct cu ajutorul tevii de otel sau prin glisarea acesteia in interiorul unei tevi exterioare protective sau cu ajutorul unui ciocan de foraj amplasat in interiorul tubului. Este posibila utilizarea lungimilor de foraj mari de pana la 30 metri, dar lungimea optima este intre 14 si 18 metri, in acest caz putand fi utilizate conducte dintr-o singura bucata, fara legaturi.

Distanta dintre tuburi depinde de factori statici si de geologie si este, in general, intre 30 si 60 cm. Diametrul tubului este de obicei intre 100 si 180 mm. Tuburile sunt de obicei prevazute cu supape si sunt cimentate prin introducerea unui dispozitiv de sigilare mecanic unic sau dublu. Eventualele deviatii ale forarii sunt puternic dependente de tipul de sol.


REFERINTE

Consolidation Tunnel
LINIA DE METROU U3 OLYMPIAPARK DIN MÜNCHEN
Mai 2002 - Mai 2003

Jet Grouting orizontal pentru linia de metrou U3 Olympiapark din Munchen.

Acest site, ca majoritatea site-urilor, foloseste cookie-uri. Daca continui sa navighezi pe el accepti folosirea cookie-urilor. OK | Detalii