Palplanse

Palplanse

Folosirea palpalnselor este utilizata ca metoda sutinere a malurilor si de sprijinire a excavatiilor, folosindu-se profile metalice din otel cu prinderi pe margini. Palplansele se introduc pe secvente pentru determinarea adancimii de-al lungul primetrului excavatiei sau liniei de coasta. Palplansele se interconecteaza si formeaza un perete de sprijin permanent sau temporar, cu permeabilitate scazuta. Se pot folosi ancore pentru a oferi o sustinere laterala suplimentara, daca este necesar.

Grupul Terratest furnizeaza si instaleaza palplanse prin vibro-infingere pentru structuri permanente sau pereti de sustinere temporari. Aplicatiile posibile variaza mult, in functie de zona unde vor avea loc lucrarile, pe sol, pe apa sau de-a lungul unei cai ferate.

Palplansele sunt folosite pentru sprijinirea excavatiilor la parcari subterane, subsoluri, statii subterane de pompare si fundatii, cat si pentru realizarea de insule sau ecrane etanse pentru excavatii sub nivelul apei. Palplansele permanente sunt proiectate pentru a asigura o durata de exploatare ridicata.

Palplanse