Home      Contact      Site map      Trimite CV   RO   I   EN   I   ES   I   FR   I   PT

Piloti Omega

Piloti Omega

Piloti Omega

TERRATEST

Concept si caracteristici

Ca regula generala, coloanele de piatra sunt executate cu un vibrator cu descarcare inferioara si camera de evacuare si un tub de alimentare de extensie pe partea de sus. Datorita tubului de alimentare si aerului comprimat, pietrisul este impins pana la capat. Pentru acest echipament special, TERRATEST a creat un cadru de ghidare, care permite conducerea si ridicarea vibratorului, pietrisul cazand apoi in gaura de evacuare. Apoi, vibratorul cade inapoi in pietris, il compacteaza si se extinde lateral contra solului. Coloanele create in acest mod vor rezista sarcinilor pentru care au fost proiectate.

Aspecte geotehnice

Spre deosebire de compactarea de tip „vibro”, o imbunatatire a densitatii intre coloane nu este initial luata in considerare, desi aceasta apare in unele cazuri. Imbunatatirea consta in incluziunile modulare extrem de flexibile, fara coeziune, care au o capacitate mai mare de sprijinire pentru a reduce si controla coloanele.

Procedeu

1. Pregatirea
Utilajul este pozitionat deasupra punctului de antrenare si este stabilizat pe sine. Un incarcator il alimenteaza cu pietris.

2. Umplerea
Continutul rezervorului este turnat in tub. La inchiderea acestuia, aerul comprimat permite patrunderea unui flux continuu de pietris in orificiul de evacuare.

3. Conducerea
Vibratorul coboara, deplasand solul in lateral, pana la adancimea planificata datorita aerului comprimat si a actionarii statice a unitatii.

4. Compactarea
Cand se atinge adancimea finala, vibratorul este ridicat usor si pietrisul ocupa spatiul liber. Vibratorul este apoi coborat din nou pentru a extinde pietrisul lateral pe sol si pentru a-l compacta.

5. Finalizare
Coloana este produsa in acest mod pe unitati succesive pana la nivelul planificat. Bazele fundatiei sunt apoi executate direct, in maniera normala.


Acest site, ca majoritatea site-urilor, foloseste cookie-uri. Daca continui sa navighezi pe el accepti folosirea cookie-urilor. OK | Detalii