Home      Contact      Site map      Trimite CV   RO   I   EN   I   ES   I   FR   I   PT

Consolidarea solului

Consolidarea solului

Consolidarea solului

TERRATEST

Consolidarea solului este o tehnica utilizata pentru a aduce stabilitate terenului in zone in care alunecarile de teren ar putea fi o problema. Consolidarea solului poate preveni alunecarile de teren prin introducerea unor bare de armare din otel in sol si prin ancorarea acestora in straturile de sol. Aceasta tehnica se mai numeste si ‘Baterea in cuie a solului’ deoarece este ca si cum ai bate cuie in sol, unde cuiele reprezinta barele de otel.

Procedeu

Procesul de constructie este mai rapid decat alte metode similare. Procedura de constructie incepe prin forarea in sol a locului unde cuiul (bara de otel) va fi plasat. Dupa ce forarea a fost finalizata, inginerul geotehnic trebuie sa furnizeze adancimea exacta, pentru a putea fi introdus cuiul in gaura forata. Apoi, acesta trebuie sa fie introdus in sol pentru a crea o structura similara cu a unui perete gravitational. Dupa plasarea barelor de otel, un strat de Shot-crete este turnat ca material de acoperire pentru a proteja bara de otel expusa, iar apoi alte optiuni arhitecturale sunt plasate peste Shot-crete, creand un finisaj estetic pentru proiect.

Nu se recomanda utilizarea acestei tehnici pe soluri argiloase si/sau nisipuri curate unde coeziunea solului este minima.


Acest site, ca majoritatea site-urilor, foloseste cookie-uri. Daca continui sa navighezi pe el accepti folosirea cookie-urilor. OK | Detalii