Home      Contact      Site map      Trimite CV   RO   I   EN   I   ES   I   FR   I   PT

JET GROUTING RODIO

JET GROUTING RODIO

JET GROUTING RODIO

TERRATEST

Spre deosebire de injectia de umplere a porilor la presiune joasa, injectia de inalta presiune prin duze (HDI), in conformitate cu sistemul brevetat RODINJET, provoaca o ruptura mecanica si o remixare a structurii solului din acel loc.

Jetul de inalta presiune poate crea in sol structuri cilindrice (coloane) sau structuri lamelare (in absenta rotatiei tijelor).

Procedeul Jet Grouting incepe cu un foraj de diametru mic.

Dupa ce se ajunge la adancimea planificata, teava de foraj este rotita incet, presiunea de injectie creste la 400-500 bari, creand un jet de fluid de mare viteza care iese dintr-o duza mica plasata pe o parte, pe tija.

Solul este taiat partial si remixat de jet.

Prin extragerea tijelor de foraj intr-un ritm controlat se obtine o structura cilindrica de sol cimentat. Raza de actiune a jetului depinde de viteza de retragere a tijelor, de eventuala folosire a jetului de inalta presiunea a apei (pre-taiere) sau a aerului comprimat si de soliditatea la taiere (rezistenta) a solului.

Exista mai multe sisteme si combinatii de cimentare cu jet, cele trei de baza fiind:

  • Sistemul Rodinjet 1: jet de cimentare de inalta presiune
  • Sistemul Rodinjet 2: jet de cimentare de inalta presiune inconjurat de o coroana de aer comprimat
  • Sistemul Rodinjet 3: jet de apa de inalta presiune inconjurat de o coroana de aer comprimat, cimentarea cu mortar avand loc la o presiune mai scazuta printr-o duza separata.

In general, coloanele jet gouting pot fi tangente, suprapuse sau izolate.

Pot fi create coloane jet gouting verticale, inclinate sau orizontale. In primul si in al doilea caz, pot fi create ziduri, dale si blocuri de constructie.

Arcuri conice de suprapunere a coloanelor cu jet grouting pot fi create pentru a sustine solul pe masura avansarii frontului tunelului.

Fazele de executie pentru o coloana:

  1. Inceputul forajului;
  2. Sfarsitul forajului;
  3. Inceputul cimentarii;
  4. Rotatia redusa si extragerea tijelor de foraj;
  5. Finalizarea coloanei.

Jet grouting-ul orizontal pentru sustinerea frontului exacavarilor:
In cazul in care stabilitatea cavitatii nu este suficienta, pot fi create structuri de sustinere pe masura avansarii frontului tunelului, prin intermediul coloanelor sub-orizontale cimentate cu jet, pentru a permite excavarea in conditii de siguranta.

a) Coloane simple, sub-orizontale, prin jet grouting care se suprapun pentru a crea o bolta de sustinere
b) Coloane jet grouting care sustin fundatia boltei superioare


REFERINTE

Jet Grouting
Lucrari subterane la Metro Bilbao (Spania)
Jet Grouting

Lucrarile au implicat executarea unei placi de fund impermeabile cu coloane Jet Grouting, de-a lungul viitoarei linii situata intre pereti mulati pentru excavare. Odata ce coloanele au fost testate, am trecut la proiectarea sectiunilor de distributie.

Jet Grouting
Excavarea TBM la metroul din Madrid (Spania)
Jet Grouting

Tratamentul de imbunatatire a solului executat prin Jet Grouting tip I, a fost realizat pentru a evita posibila destabilizare a terenului, cauzata de excavarea terenului in timpul executarii tunelului de metrou. Din acest motiv, au fost introduse coloane Jet Grouting cu forma V inversata, aproape pe intreaga suprafata, singura modificare efectuata fiind inclinatia coloanelor.

Jet Grouting
Excavarea TBM la metroul din Madrid (Spania)
Jet Grouting

Au fost efectuate mai multe teste inainte de executarea lucrarilor, pentru a se asigura ca au fost luati in considerare parametrii corespunzatori, influentati de conditiile de la fata locului.

Acest site, ca majoritatea site-urilor, foloseste cookie-uri. Daca continui sa navighezi pe el accepti folosirea cookie-urilor. OK | Detalii