Home      Contact      Site map      Trimite CV   RO   I   EN   I   ES   I   FR   I   PT

Foraj Orizontal Dirijat

Foraj Orizontal Dirijat

TERRATEST

FORAJ ORIZONTAL Dirijat (HDD)

1 Metoda

Forajul orizontal directionat (HDD) este cea mai potrivita si mai moderna tehnica pentru conducte.

Aceasta este o tehnica in care excavarea deschisa este inlocuita cu forajul ghidat cu precizie, tehnologie realizata cu ajutorul unui jet de lichid sub presiune.

Acesta poate fi descris ca un sistem avansat de stabilire a liniilor subterane si poate fi utilizat la in tersectiile de rauri si canale, diguri, drumuri, autostrazi si cai ferate.

Unul dintre principalele sale avantaje este minimizarea distrugerii / excavarii drumurilor si trotuarelor si reducerea inconvenientelor lucrarilor de excavare: zgomot, murdarie, obstructionarea traficului etc.

Echipamentul nostru ne permite sa instalam HDPE si tevi de otel cu diametrul de pana la 1400 mm pentru lungimi de pana la 2000 de metri, atat in soluri cat si in roca.

2 Operatiune

Pasul 1: Pilot de foraj

Un burghiu ghidat, echipat cu un sistem hidromecanic, este folosit pentru gaura initiala, creand gaura pilotului cu traiectoria si cu adancimea implicita.

Controlul directional al capului este tridimensional, ceea ce permite obtinerea unei precizii mai mari cu iesire prestabilita.

Pasul 2: Forajul

Apoi, burghiul este inlocuit cu un ciocan care este tras in directia opusa prin retragerea de la iesire la baza, unde este pozitionata echipa, largind astfel gaura pilotului.
Aceasta operatiune se repeta de mai multe ori pana cand se ajunge la diametrul dorit al gaurii.

Pasul 3: Tragerea

Un cap de tractiune cuplat cu un sistem de imbinare anti-rotatie este atasat la conducta care urmeaza a fi trasa. Acest cap de tractiune este apoi atasat la masinile de recuperare care efectueaza extinderea ultimei gauri. Aceasta operatiune se realizeaza usor si lent pentru a evita deteriorarea tevilor.

Acestea pot contine lichide de foraj, cum ar fi bentonita sau polimerii cu impact redus asupra mediului, dar necesare in acest caz, deoarece actioneaza ca un lubrifiant pentru a reduce frecarea.


Acest site, ca majoritatea site-urilor, foloseste cookie-uri. Daca continui sa navighezi pe el accepti folosirea cookie-urilor. OK | Detalii