Home      Contact      Site map      Trimite CV   RO   I   EN   I   ES   I   FR   I   PT

Excavarea prin tehnologia de congelare a terenului

Excavarea prin tehnologia de congelare a terenului

Excavarea prin tehnologia de congelare a terenului

TERRATEST

Excavarea prin tehnologia de congelare a terenului

Consolidarea terenului prin intermediul inghetarii

Inghetarea, ca metoda de sol imersat in apa, este o tehnica cunoscuta de mai multe decenii in domeniul ingineriei geotehnice.

Congelarea terenului se poate realiza prin metoda directa (azot lichid) sau prin metoda indirecta (instalatie de inghetare cu apa sarata).

Prin metoda directa, azotul (cand este aproape de presiunea atmosferica este lichid, la o temperatura de aproximativ -196 ° C) circula in conducte metalice inchise, provocand un soc termic in panza freatica din jurul tubului.

Utilizand azot lichid exista posibilitatea inghetarii apei porilor prezenta intr-un cilindru de sol cu diametrul de aproximativ 1 metru, in decurs de 3-4 zile.

Azotul lichid este distilat din aer si este transportat si depozitat la fata locului in cisterne frigorifice speciale.

Odata folosit, azotul este dispersat in aer din nou, sub forma de gaz.

Prin asa-numita metoda indirecta, apa sarata (o solutie de clorura de calciu in apa) este racita cu ajutorul unei unitati de refrigerare (racire) electrica la temperaturi de -35 ° -40 ° C si este pusa in circulatie in tuburi metalice amplasate in sol (conducte de inghetare) intorcandu-se dupa la unitatea de refrigerare pentru a fi racita.

In acest caz, va dura aproximativ 3-4 saptamani pentru a ingheta apa prezenta intr-un cilindru de teren de aproximativ 1 metru in diametru.

De asemenea, in acest caz, sistemul de circulare trebuie sa fie inchis; acest lucru este esential pentru a evita orice scurgere de apa sarata in sol.


REFERINTE

Ground Freezing
INGHETAREA SOLULUI PENTRU METROUL DIN VARSOVIA
Octombrie 2013 - Martie 2014

A doua linie a metroului din Varsovia. Inghetarea terenului folosind metoda mixta la statia C13 Powisle sub Tunelul Wislostrada.

Ground Freezing
TUNELUL SLOVAKI DIN DANZIG (GDAŃSK), POLONIA
Aprilie 2014 - Martie 2015

Tunel rutier cu lungimea de 1.1km si diametrul interior de 11 m care traverseaza asa numitul rau Vistula, in apropierea orasului Gdansk (Polonia).

Ground Freezing
TUNELUL ORASULUI LEIPZIG
Mai 2002 - Mai 2003

Tunel dublu de trecere pe sub cladirea principala a Garii Centrale din Leipzig, Germania.

Acest site, ca majoritatea site-urilor, foloseste cookie-uri. Daca continui sa navighezi pe el accepti folosirea cookie-urilor. OK | Detalii