Home      Contact      Site map      Trimite CV   RO   I   EN   I   ES   I   FR   I   PT

Cimentare prin compactare

Cimentare prin compactare

Cimentare prin compactare

TERRATEST

Metoda de turnare statica se bazeaza pe injectarea unui mortar cu mobilitate redusa in sol astfel incat amestecul injectat sa nu curga prin sol si sa ramana concentrat in jurul punctului de injectare. Acest mortar este injectat la o presiune de pana la 40 bari si cu o asezare pe conul Abrams mai mica de 8 cm, ceea ce permite o densificare corecta. Materialul injectat umple golurile si compacteaza sau stabilizeaza solul din jurul zonei tratate. Mortarul se fixeaza apoi pentru a da rezistenta si duritate. Solul trebuie sa fie deplasat in timpul injectiei fara a se rupe structura acestuia.

1. Instalarea conductelor de turnare
Gaura de sonda este forata cu ajutorul unor echipamente percutoare rotative, in functie de caracteristicile solului.

2. Cimentarea prin compactare
Mortarul este preparat in mixer si este injectat prin presiune in sol, utilizand o pompa specifica pentru acest tip de lucrare. Intre timp, tubulatura de injectie este introdusa sau retrasa treptat, creand o coloana din bulbi de ciment aproape rotunzi care se unesc.

3. Compactarea pe faze
Pentru a asigura compactarea uniforma a solului, cimentarea este facuta pe o plasa primara si apoi pe o plasa secundara. In cazul tratamentului localizat, cimentarea este facuta in punctele cheie si cu gradientele definite de calcul.

Utilizari ale cimentarii prin compactare. Tipuri

Imbunatatirea terenului
- Imbunatatirea terenului cu capacitate de sustinere redusa prin cresterea relativa a densitatii.
- Compactarea solurilor necoezive, in special a celor cu densitate mica sau medie, cu straturi alternative dure sau cimentate.
- Poate fi folosita ca o alternativa sau ca un plus la fundatiile din piloti sau in imbunatatiri ale terenului prin folosirea coloanelor de pietris.

Stabilizarea fundatiilor si a pilotilor
Cresterea sau refacerea capacitatii de sustinere a solului sub fundatiile existente, de ex. in cazul unei cresteri a incarcaturii excedentare sau al reparatiei daunelor produse de instalatii. Aceasta tehnica este o alternativa la procesul de cimentare cu jet (Jet Grouting) si/ sau poate fi folosita ca un tratament preliminar pentru cimentarea cu jet si cimentarea prin fracturare (Fracturation Grouting).

Umplerea golurilor
In solurile foarte poroase, erodate sau cele cu goluri, de ex. in zonele de depozitare a deseurilor care nu au fost compactate suficient, zonele afectate de carstificare, solul afectat de ruperea conductelor de apa etc.


Acest site, ca majoritatea site-urilor, foloseste cookie-uri. Daca continui sa navighezi pe el accepti folosirea cookie-urilor. OK | Detalii