Home      Contact      Site map      Trimite CV   RO   I   EN   I   ES   I   FR   I   PT

Auscultatie

Auscultatie

Auscultatie

TERRATEST

Ce inseamna auscultatie?

Auscultatia inseamna sa fii informat. Doar daca avem informatii, suntem in pozitia de a lua decizii intemeiate, care vizeaza rezolvarea unei probleme. Informatiile trebuie transmise intr-o perioada scurta de timp, pentru facilitarea procesului de luare a deciziilor si, daca este cazul, sa permita luarea unor masuri rapide.

De ce auscultam?

Cunoscand raspunsul unei structuri la sarcini diferite, ne permite sa verificam daca aceste raspunsuri se incadreaza in parametrii de proiectare. Cu cat vom deveni mai repede constienti de depasirea limitelor considerate sigure, cu atat mai repede vor fi luate masuri corective. Rezultatul este implementarea sigura si eficienta a proiectului.

Descrierea procesului de auscultare

Scopul sistemului nostru de auscultare este de a facilita procesul de luare a deciziilor prin integrarea tuturor etapelor procesului, de la alegerea instrumentului la elaborarea raportului relevant. Principalele etape sunt urmatoarele:

-Alegerea instrumentului adecvat
- Instalarea
- Citirea campaniilor
- Transmiterea informatiilor pe internet
- Rapoarte

Utilizare in constructii

- Lucrari de fixare (pereti mulati, pereti ecologici si gravitationali, etc.)
- Verticalitatea fatadei
- Asezari
- Controlul pilonilor

Utilizari in lucrarile civile

- Excavari
- Salvari
- Pante
- Tunele
- Rezervoare
- Lucrari de sustinere (pereti mulati, pereti ecologici si gravitationali, etc.)
- Drumuri/ Cai ferate
- Minerit
- Teste ( taieturi directe pe fundatii etc.)
- Cimentare de compensare


Lucrari

Auscultation
Un studiu al zidului ecologic
din Cabanas (A Coruña)
Auscultatie

Extinderea soselei AC-141 intre orasele Cabañas si Goente din Coruña a impus marirea partii montane prin tehnica zidurilor ecologice.

Auscultation
Instalarea a patru piezometre
la barajul Arbón (Asturias)
Auscultatie

Auscultarea Barajului Arbón a fost intarita prin plasarea a 4 piezometre de sarma vibratoare in marginile centrului argilos. Piezometrele au fost incorporate in partea de jos a celor 4 gauri executate din coroana. Perforarea a fost facuta in stare uscata si cu extractie continua a probei de control.

Acest site, ca majoritatea site-urilor, foloseste cookie-uri. Daca continui sa navighezi pe el accepti folosirea cookie-urilor. OK | Detalii