Home      Contact      Site map      Trimite CV   RO   I   EN   I   ES   I   FR   I   PT

Piloti din beton

Piloti forati onshore si offshore

Piloti forati onshore si offshore

TERRATEST

Concept si caracteristici

Pilotii de extractie din beton turnati in santier constituie unul dintre sistemele clasice de fundatie pentru problemele ce decurg din capacitatea de sustinere a solului sau din necesitatea de a transporta incarcaturile grele transmise de structura.

Diametrele pilotilor care pot fi realizati nu au nici o limitare, dar in general variaza progresiv intre 400 si 2500 mm. Adancimile care pot fi atinse depasesc 60 m.

Procedeu

Exista, in principiu, trei faze in procedura pentru turnarea in santier a pilotilor din beton:

a) Forarea
b) Plasarea armaturii
c) Betonarea

Caracteristicile terenului (stratigrafia, nivelul apei etc.) conditioneaza tipul si sistemul de foraj: rotatie uscata, rotatie cu manson recuperabil, rotatie cu namol sau amestec polimeric si, in cele din urma, cu o dalta cu manson recuperabil.

Utilizare

Turnarea in santier a pilotilor este o metoda populara in constructia fundatiilor, in special pentru poduri si cladiri inalte. De obicei, pilotii din beton turnati in santier sunt folositi pentru cladirile inalte sau pentru complexele industriale masive, care necesita fundatii care pot suporta mii de tone, cel mai probabil in conditii de sol instabile sau dificile.

Pilotii sunt, de asemenea, utilizati pentru a proteja sapatul prin sustinerea solului. In functie de caracteristicile solului care trebuie stabilizat, acestea sunt setate ca pile tangente sau chiar secante.


REFERINTE

Precast Piles
Stabilizare. Salobreña
Bored Piles

Turnarea pilotilor din beton Stabilizarea pantei in Alfamar, (Granada).

Acest site, ca majoritatea site-urilor, foloseste cookie-uri. Daca continui sa navighezi pe el accepti folosirea cookie-urilor. OK | Detalii