Home      Contact      Site map      Trimite CV   RO   I   EN   I   ES   I   FR   I   PT

Pereti mulati

Pereti mulati-Trench Cutter

Pereti mulati

TERRATEST

Concept si caracteristici

Peretii mulati din beton armat continuu sunt pereti verticali cu lungimi de pana la 70 metri si grosimi intre 0,40 si 1,50 metri si ofera o solutie la dificultatile de excavare in cazul prezentei apei freatice.

Procedeu

Pentru a instala peretii mulati in pamant, se folosesc cupe mecanice care pot sustine o greutate cuprinsa intre 5 si 23 tone si au o deschidere de 2.60 - 4.20 metri. Cupa mecanica va incepe sapaturile pana la adancimea proiectata, de obicei, cu ajutorul unor suspensii de bentonita. Aceste lichide, cu o densitate variabila (si a carei componenta principala este bentonita) permit ca sapaturile sa fie finalizate cu precizie si sa nu declanseze colapsul zidurilor inconjuratoare. Bentonitul poate fi introdus in cavitatea de excavare prin pomparea din rezervoarele de stocare.

Odata ce santul fundatiei este excavat, este introdusa armatura din otel indicata in planul proiectului, iar betonul este turnat folosind o teava Tremie. Cu ajutorul excavatoarelor sau a altor echipamente auxiliare, cadrul este introdus si betonat in timp ce incepe excavarea la urmatorul sant. Aceste etape se repeta succesiv pana la finalizarea peretelui mulat in jurul perimetrului amplasamentului.

Utilizare

Peretii mulati sunt utilizati intr-un numar mare de proiecte (structuri de sustinere, ziduri de retinere provizorii sau definitive etc.) si reprezinta o solutie pentru diferite probleme, de la excavarea unor structuri subterane, cum ar fi parcari subterane si subsoluri, metrou etc. pana la crearea de hidroizolatii subterane in terasamentele de dig.

Trench Cutter

Terratest este unul dintre liderii mondiali in executia peretilor de diafragma cu ajutorul Trench Cutter. Trench Cutter-ul este o masina de excavare cu circulatie inversa, constand dintr-un cadru din otel greu si doua roti de taiere atasate la capatul inferior. Rotile se rotesc in directii opuse in jurul axelor orizontale, spargand solul de sub taietor si pompandu-l din sant intr-o instalatie de descompunere complexa.

Trench Cutter-ul este folosit:

- La excavarea unor formatiuni de roci tari
- Pentru grosimi si adancimi mari
- Atunci cand este necesara o precizie mare


REFERINTE

Diaphragm Walls-trench Cutter
Linia feroviara de mare viteza Madrid-Barcelona (Spania)
Excavare TMB pentru linia feroviara din Barcelona
Perete mulat Hydromill si zid de sprijin al pilotilor

Proiectul este situat in inima Barcelonei. Domeniul de aplicare este de a executa protectia pentru excavarea TMB pentru cladiri si monumente singulare, in cea mai importanta zona comerciala din Barcelona, cu o densitate mare de magazine si obiective turistice.

Diaphragm Walls-trench Cutter
Linia feroviara de mare viteza Madrid-Barcelona (Spania)
Statia Girona a liniei feroviare de mare viteza
Perete mulat Hydromill si zid de sprijin al pilotilor

Terratest a executat fundatia viitoarei statii AVE din Girona, in calitate de contractor principal direct pentru UVE AVE GIRONA. Lucrarile de fundatie au inceput in Noiembrie 2008 si s-au terminat in Aprilie 2010, inclusiv executarea peretelui mulat perimetral al statiei, a elementelor de sustinere a fundatiei si a unui perete de sprijin provizoriu in interiorul statiei.

Acest site, ca majoritatea site-urilor, foloseste cookie-uri. Daca continui sa navighezi pe el accepti folosirea cookie-urilor. OK | Detalii